Сайтът използва "бисквитки" (cookies). | Приемам

Продава Мезонет в град Варна, Център, 129 кв.м, 381 140 EUR

  • Допълнителна информация:
    Мезонет на две нива с антре, дневен тракт 33, 44 кв.м. и санитарно помещение на първото ниво (етаж 4 ) и две спални (по 12 кв.м.) с тераса към тях и санитарно помещение на етаж 5. Апартаментите в сградата се издават по БДС.
    Жилищна сграда Париж е сграда на бившия Гранд хотел Париж , разположена на ъгъла на ул. 'Преслав' 57 и ул.'Панагюрище' 1. Сградата е архитектурно-строителна недвижима културна ценност от новото време с категория ансамблово значение съгласно Заповед РДО9-221/13.04.2017г. на Министъра на културата.

    Историческа справка
    Сградата е построена през 1906 г. от Риза Ефенди Халилов, от Белоградец, по това време кмет на гр. Варна. Архитект на сградата е арх. Геро Геров. Сградата е с първоначален замисъл за луксозен за времето си хотел в центъра на града на 2 етажа плюс един мансарден. Външната архитектура на сградата е изпълнена спрямо съвременните тенденции в архитектурата. Смесицата от западен сецесион и останали ориенталски мотиви и традиции в строителството създават знакова еклектична архитектурна ценност, която е и средище за голяма част от интелектуалния елит на града.

    През 1910 г. нелепа случка предизвиква пожар в мансардния етаж на хотел Париж . Цялият етаж е изгорял, а вторият е бил засегнат от пламъците. Възстановяването на сградата е възложено на знаковия за града арх. Дабко Дабков. В архива на Община Варна са запазени чертежите за надстрояването на сградата. Проектът е одобрен на 21.12.1910 г. Проектът включва ремонт на втория етаж и изграждане на третия. Арх. Дабко Дабков осъществява и намеси в фасадната декорация.

    В миналото Гранд хотел Париж е била една от най-красивите сгради в града. В партерния етаж се е помещавала гостилница и млекарница Париж на Караатанасов, както и покрит базар на Тодор Герчев.През 1908г. в нея е учреден Алианс франсез , а през трийсете години тук е най-реномираната сладкарница Париж на Димитър Маринов.

    Градоустройствено решение
    Проектът предвижда свързано застрояване на жилищна сграда, решена на шест надземни етажа. Автомобилният достъп до гаража на сградата се осъществява от запад на уличната кота на ул. Панагюрище , посредством рампа.

    В проекта се предвижда запазването на цялостният екстериорен архитектурен облик на съществуващата сграда, чрез подменянето, реконструирането и възстановяването на всички архитектурни декоративни елементи, по подобие на запазените такива.

    Апартаментите в сграда 'Париж' ще бъдат издавани по БДС. Сградата е с АКТ 14.

    Преглеждания на обявата: 132
  • Основна информация:
    Квадратура:129 кв.м
    Етаж:4-ти
    ГАЗ:НЕ
    ТЕЦ:-
    Вид строителство:Тухла
    Особености:В строеж , Асансьор , С гараж ,
    Цена: 381 140 EUR
    2954.57 EUR на кв.м
    Начислява се ДДС
    Сподели във Facebook
    Контакти: Инвеститор
Карта
Местоположение: град Варна, Център
Виж на КАРТАТА.
Контакти: Инвеститор
АЛБОНА ИНВЕСТ
град Варна, ул. Преслав 36
www.albona.bg
Покажи телефон
08XX XX (покажи)
Профил на агенцията

НовиниПродажба на мезонети
Други обяви от АЛБОНА ИНВЕСТ
Продава 3-стаен 430 550 EUR

град Варна, Гръцка махала
Подобни обяви
Продава Мезонет 399 000 EUR

град Варна, Център
Продава Мезонет 250 000 EUR

град Варна, Център
Продава Мезонет 787 500 EUR

град Варна, Център
Продава Мезонет 580 000 EUR

град Варна, Център
Продава Мезонет 250 000 EUR

град Варна, Център